İSTANBUL / KARTAL - Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YURT DIŞI STAJ

Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği için Erasmus+ Akreditasyonu, kurum ve kuruluşlara Erasmus+ Programına uzun süreli olarak katılabilme ve hareketlilik faaliyetleri için düzenli olarak hibe desteği alabilme fırsatı sunmaktadır.

Bu kapsamda okulumuz adına Ekim 2022 döneminde sunulan Akreditasyon proje teklifi kabul almıştır. Oklumuz, Mart 2023 itibariyle Erasmus+ Programı kapsamında Mesleki Eğitim Alanında Akredite kurum olmuştur.

AB Komisyonun hibe desteğiyle ve akredite bir kurum olarak, okulumuz 2023 – 2027 dönemi için her yıl yaklaşık 50 öğrencimize yurtdışında staj imkanı ve 10 meslek öğretmenimize yurt dışında işbaşı izleme imkanı sunabilecektir.

Yurt dışı staj faaliyetine katılacak olan öğrencileri belirlemede dikkate alınacak öncelikli kriterler:

• ·         ilgili bölümlerin 10 ve 11. Sınıf düzeyinde öğrenci olma;
  • ·         disiplin cezası almamış olma;
  • ·         5 günden fazla özürsüz devamsızlığa sahip olmama,
  • ·         meslek derslerinin başarı ortalamasının 60 ve üzeri olması,
  • ·         faaliyeti takip edebilecek yabancıl dil seviyesine sahip olma;
  • ·         temel dijital becerilere sahip olma
  • ·         seyahate engel sağlık durumu olmaması;
  • ·         veli onayı

Güncel bilgilendirmelerden haberdar olmak için web sayfamızı ve instagram hesabımızı takip ediniz.

02-05-2023

Yayın: 02.05.2023 - Güncelleme: 03.05.2023 10:19 - Görüntülenme: 405